VZW Kleine Held

VZW Kleine Held

We willen ouders een lichtpuntje schenken in een emotioneel zware en heftige periode. De onzekere tijd op neonatologie net dat tikkeltje draaglijker maken.

We schenken gratis pakketjes aan ouders van prematuurtjes en zieke pasgeborenen. In elk pakketje zit er een body, mutsje, couveusedekentje, wikkeldekentje, geurdoekje en mini vlaggenlijn. Alles wordt handgemaakt door een team van een 100-tal vrijwillige naaisters. Gezien hun huidje al extra kwetsbaar is door de vroeggeboorte, kiezen we bewust voor ecologische stoffen.

Met onze gratis startpakketjes willen we de ouders een lichtpuntje schenken in een emotioneel zware en heftige periode en voor een thuisgevoel zorgen in die kille ziekenhuisomgeving.

We willen ook meer aandacht schenken aan broertjes en zusjes door hen een gratis zorgenvriendje te schenken.

Wanneer je pasgeboren kindje direct na de geboorte opgenomen wordt op neonatologie is dat ingrijpend voor het hele gezin. Broertjes en zusjes snappen vaak niet wat er aan de hand is. Als je het door hun ogen bekijkt, verandert er ook nogal wat: de baby die in mama’s buik zat, is geboren maar blijft in het ziekenhuis. Mama en papa zijn uit hun normale doen: gespannen, moe en soms ook verdrietig. De baby is het gesprek van de dag. En dan zijn er ook nog de regelmatige bezoekjes aan het ziekenhuis.

Dankzij het zorgenvriendje kunnen ze hun problemen en angsten kwijt bij hun knuffel. Dit lost het probleem natuurlijk niet op maar geeft hen wel de kans om het van zich af te praten of te schrijven. Op die manier is het zorgenvriendje een eerste belangrijke stap in het verwerkingsproces. Bovendien kunnen de ouders zo ook te weten komen waar hun kinderen mee worstelen. Op die manier kunnen we echt voor het ganse gezin zorgen.

De ouders kunnen ook altijd bij ons terecht voor een babbel en een duwtje in de rug. Niet alleen tijdens hun verblijf op neonatologie maar ook daarna. Zo lang je kleine superheld in het ziekenhuis ligt, ga je door op automatische piloot. Het echte verwerkingsproces begint pas na thuiskomst.

Dankzij jullie sponsoring van 2500 euro kunnen wij

- 50 kleine helden een gratis startpakketje schenken en zo 100 ouders een lichtpuntje schenken in een emotioneel zware en heftige periode

OF

- 100 gezinnen van een kleine held een kosteloze, liefdevolle fotoreportage aanbieden op de dienst neonatologie en hen zo een blijvende herinnering schenken om later samen op terug te blikken